2 juni 2015    

Virtueel assistent? Heeft u dat zelf verzonnen?

Onlangs werd er bij ons aangebeld. Een man die duidelijk wat wilde verkopen stelde zich voor toen ik opendeed. Ik raakte met hem aan de praat en de kwaliteit van onze huidige internetverbinding kwam ter sprake. Ik gaf aan dat internet vanwege mijn werk voor mij heel belangrijk is. Hij vroeg: ‘Wat doe je dan voor werk?’ En ik vertelde hem dat ik vanuit huis werk als virtueel assistent waarop hij zei: ‘Virtueel assistent? Heeft u dat zelf verzonnen?’ Dit is maar een voorbeeld uit de praktijk maar de vraag ‘Wat is een virtueel assistent?’ krijg ik regelmatig.

Wat is een virtueel assistent of afgekort VA nu eigenlijk?

Een virtueel assistent is een professional die virtueel – dus op afstand – de uitvoering van diverse, alledaagse taken uitvoert voor een ondernemer. Het doel van de virtueel assistent is om de ondernemer zoveel mogelijk te ontzorgen zodat hij of zij zich kan richten op zaken die echt zijn aandacht vragen. De virtueel assistent neemt ondertussen de taken over waar de ondernemer zelf de tijd of de kennis niet voor heeft. Een assistent op afstand!

Weet jij wat de voordelen zijn van een virtueel assistent? Ik vertel je er graag over in mijn volgende blog die over twee weken verschijnt. Is het werk van een virtueel assistent jou duidelijk naar aanleiding van dit blog? Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, laat je reactie dan achter onder dit blog. Ook als je nog aanvullingen hebt, stel ik je reactie bijzonder op prijs.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

3 Reacties

  1. Femke Hogema

    Wat mij opvalt in het werk met een VA, is dat het juist níet om alledaagse taken gaat. Een va is geen secretaresse op afstand. Een VA heeft kennis en vaardigheden die ik zelf niet heb. Een VA kent veel systemen die ik niet of onvoldoende beheers.

Geef een reactie