29 september 2015    

In mijn vorige blog “TimeTrade; de voordelen als je het met LinkedIn koppelt” heb ik je verteld hoe je TimeTrade kunt koppelen aan je LinkedIn account. Hierop heb ik leuke reacties gekregen. Dankjewel daarvoor! In dit blog vertel ik je meer over de afspraakbutton.

Vandaag wilde ik iets nakijken bij TimeTrade en toen kwam ik opeens de “button creator” tegen. Deze was mij nog nooit opgevallen. Perfect dus voor een blog.

Ben jij nog niet bekend met TimeTrade? Lees dan eerst mijn blog: Geen onnodige tijd meer kwijt zijn aan afspraken plannen?

Heel veel ondernemers bieden strategiegesprekken aan. Wat je regelmatig ziet is dat zij een tekst plaatsen en daarachter een link plakken. Zelf heb ik bijvoorbeeld op mijn website staan: Plan direct vrijblijvend een Skype gesprek met mij in. Achter “plan direct” zit dan een link naar TimeTrade.

Maar hoe vaak lezen mensen daar wel niet over heen? Hoe vaak krijg je toch een e-mail van mensen die via jouw website bij je komen en die graag een afspraak willen inplannen? Het overkomt mij regelmatig.
Een button in plaats van een link is natuurlijk veel opvallender. Maar welke voordelen zijn er nog meer?

Voordelen van een afspraakbutton:

  • Het is opvallender dan dat je de link achter een tekstregel plakt. Hierdoor is de kans groot dat  je (potentiële) klanten direct een gesprek met je inplannen. (in plaats van een e-mail te sturen)
  • Het is visueel aantrekkelijker.
  • Plaats je de button in de sidebar dan is deze ook op elke pagina (waar natuurlijk de sidebar actief is) te zien. Zo kun je eenvoudig en snel de mogelijkheid tot het maken van een afspraak aanbieden op je website.

Er zit ook een klein nadeel aan deze button. Volledige ‘personal branding’ is nog niet mogelijk. Zo kun je wel kiezen uit diverse lettertype maar het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om een kleurcode in te geven. Staat de kleur van jouw huisstijl er niet tussen, dan zul je het moeten doen met de opties die TimeTrade je bied.

Maak een afspraakbutton in TimeTrade

In onderstaande video laat ik je precies zien hoe je zo’n button kunt maken én hoe je deze op een WordPress website kunt plaatsen.

Heb jij naar aanleiding van deze video nog vragen? Stel deze dan in een reactie.

Ik ben heel benieuwd of deze afspraakbutton voor jou of voor één van jouw ondernemers interessant is. Ik hoor het graag in een reactie.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

2 Reacties

    • Kim Minten

      Dankjewel voor je reactie. Ik ben erg benieuwd of het je gelukt is en wat je er van vind. Laat je het mij weten? Groeten, Kim

Geef een reactie