13 oktober 2015    

7Je hebt het vast wel eens gezien. Mensen die niet de meldingen aanzetten voor een bericht, maar een comment plaatsen.

Er komt bijvoorbeeld een interessant bericht voorbij op Facebook. Dit kan een vraagstelling zijn over hoe je iets kunt doen of welke tool je het beste kunt inzetten. Er komen eerst 5 reacties voorbij waarin staat “ik kijk mee” of “ik volg”. En daarna komen eindelijk de interessante reacties die de oplossing bevatten of informatie geven over de vraagstelling. Zelf vind ik dit af en toe best wel vervelend. Maar goed, misschien ben ik de enige 😉

Maar wist jij, dat je ook gewoon de berichten kunt volgen zonder dat jij in een reactie zet “ik kijk mee”. Met één eenvoudige handeling kun je, zonder dat je iets in het reactieveld zet, zorgen dat je toch een melding krijgt zodra er iemand een reactie geeft.

Meldingen inschakelen

Ga naar het bericht waarvan je de meldingen wilt inschakelen. Klik rechtsboven op het pijltje en kies voor de optie “meldingen voor dit bericht inschakelen”. Je krijgt nu een melding zodra iemand een comment geeft het bericht.

Schakel meldingen in op Facebook

Wil je precies zien hoe het werkt? Bekijk dan onderstaande video.

Hoe ervaar jij dit? Vindt jij het ‘vervelend’ als iemand “ik kijk mee” als reactie plaatst. En vind je het fijner als ze de meldingen inschakelen? Of krijg je door zo’n reactie juist het idee dat je niet de enige bent met dat probleem of die vraagstelling?

Ik hoor het graag van je in een reactie onder dit blog.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

2 Reacties

  1. Verstiggel

    uitleg is wel goed maar heb niet begrepen wat de bedoeling is van al de mogelijkheden.

    • Kim Minten

      Dit zorgt ervoor dat de eerste reacties niet alleen bestaat uit “ik volg, ik volg, ik volg”. Dat is in principe geen waardevolle informatie/input. Veel waardevoller is het als je direct (en alleen) de gewenste input ziet.

Geef een reactie