27 oktober 2015    

Dit keer gaat mijn blog over “keuzes maken”. Want, alles wat je doet, blijft altijd jouw eigen keuze!

Ongeveer 1,5 week geleden heb ik bij één van mijn ondernemers, Nicole Offenberg van Offenberg | Organisatieadvies | Coaching | Training, geassisteerd tijdens één van haar webinars. Het webinar ging over het maken van krachtige keuzes. En er is steeds één zinnetje dat door mijn hoofd blijft spoken sinds dat webinar namelijk:

“Als jij geen tijd hebt voor jouw familie of vrienden dan is dat jouw keuze. Jij plant zelf je agenda.”

Pfff… Wat kwam deze zin binnen…

Als ik terug kijk op de afgelopen maanden heb ik echt fantastische maanden gehad.

Ik werk voor onwijs leuke ondernemers en we behalen mooie successen.

Ik ontmoet de ‘mooiste’ mensen tijdens de trainingen die ik volg en er ontstaan vaak goede ideeën.

Ik heb onwijs veel kennis opgedaan van tools en technieken.

En ergens, probeer ik dan nog tijd te maken voor familie en vrienden. Maar vaak schiet dit er bij in. Want hoe lekker is het, als je na een week hard werken even een dag niets hoeft te doen? Even nergens aan denken, verstand op nul en de boel de boel laten.

Keuzes maken

Maar, toen ik eind september erachter kwam dat ik de 30e verjaardag van mijn beste vriendin was vergeten en het feit dat ze met vakantie was geweest (waardoor ik haar dus geen fijne vakantie had gewenst) besefte ik dat het echt anders moest. Ik moet keuzes gaan maken. Want, zo was ik vroeger niet. Vroeger dacht ik overal aan, zelfs als iemand naar de tandarts moest vergat ik dat niet, en vroeg ik hem/haar of hij/zij het weer overleefd had. En ik stuurde kaartjes om de ‘kleinste’ dingen. Maar voor dat alles heb ik nu helemaal geen tijd meer. Of laat ik het anders zeggen: “ik

Het roer moet om, tijd voor keuzes

Daarom wordt het nu tijd om het roer om te gooien. Natuurlijk is werk heel belangrijk voor mij. En dat zal, gezien het feit dat ik een eigen onderneming heb, ook niet anders worden. Maar er zal een betere balans moeten komen tussen mijn onderneming en mijn privé-leven. En stap voor stap, ben ik daar ook al mee bezig, namelijk op de volgende manier:

  • op de maandagmiddag krijg ik, samen met mijn vriend, personal training in de duinen van Michiel van der Linden van Sneller Fit. Even lekker mijn hoofd leeg maken en (soms) de frustraties eruit ‘gooien’.
  • de vrijdagen werk ik bijna niet meer. Ik plan op deze dag een leuke activiteit in of ik doe gewoon lekker niks. Deze week ga ik lekker genieten van een dag quality time met mijn zusje.
  • vaak gaat s’avonds rond 19.00 uur mijn internet op de telefoon uit. Ik krijg dan in ieder geval geen prikkels meer van de e-mail, Facebook, Twitter en andere kanalen. Dit zorgt ervoor dat ik gemakkelijker in slaap kom en dat ik beter slaap. Voorheen lag ik vaak nog aan mijn werk te denken in bed, waardoor ik moeite had met in slaap komen.
  • en ik werk zelf ook met een virtueel assistent, namelijk Sonja Akkies van Sonva. Zij ondersteunt mij en dat zorgt ervoor dat ik zaken ook gemakkelijker ‘los’ kan laten. Ik hoef niet alles zelf en/of alleen te doen. Dit geeft mij meer ruimte om andere zaken te doen.

Ik ben er nog lang niet

Maar ik ben er nog lang niet. Want ik ken mijzelf inmiddels goed genoeg en ik weet dat ik heel gemakkelijk weer terug val in mijn oude patroon. Komende tijd ga ik mij echt bezig houden met het maken van keuzes. Ik ga orde op zaken stellen, doen wat goed voelt voor mij en meer quality time inplannen met mensen die voor mij belangrijk zijn. Want ik merk, dat ik dat gewoon nodig heb. Ik geniet intens van de momenten met mijn familie en vrienden. En ik merk dat het ook ten goede komt op zakelijk niveau. Als ik namelijk een quality dag of weekend heb gehad, dan kijk ik vaak weer anders tegen zaken aan. Sommige dingen heb ik laten bezinken en er komen goede ideeën voor terug. Des te meer reden om vaker quality time in te plannen.

Dit gezegd te hebben, merk ik dat er inmiddels een paar tranen over mijn wangen naar beneden zijn gerold… Het doet mij blijkbaar meer dan ik zelf dacht…

Keuzes maken…. Gemakkelijker gezegd, dan gedaan...

Vind jij het gemakkelijk om keuzes te maken? En hoe maak jij die keuzes? Met je verstand of op gevoel? Laat het mij weten in een reactie onder dit bericht. Ook als je tips voor mij hebt, waardeer ik het als je deze in een reactie zet.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie