8 december 2015    

Ik hoor je nu denken… Autorespond aan Facebook koppelen, kan dat? Ja dat kan. In dit artikel vertel ik je hoe je Autorespond aan Facebook kunt koppelen.

Wat is Autorespond?

Misschien heb je al eerder van Autorespond gehoord, maar het kan ook goed zijn dat je nog nooit van Autorespond gehoord hebt.

Autorespond biedt zelfstandig ondernemers en dienstverleners een compleet aanbod van online-tools voor marketing en verkoop: Nieuwsbrief,  autoresponders, shoppingcart en een affiliate marketing systeem. Lees hier meer over Autorespond.

Waarom zou je Autorespond aan Facebook willen koppelen?

Je vraagt je misschien af waarom je Autorespond aan Facebook zou willen koppelen. Enkele redenen kunnen zijn:

 • Mensen kunnen zich ook voortaan via je Facebook pagina inschrijven voor je nieuwsbrief, webinar, challenges etc.
 • Een bericht op Facebook  is op een gegeven moment niet meer zichtbaar (of je moet het bovenin vast zetten). Het ‘formulier’ kun je bovenin de balk zetten, dus het blijft zichtbaar.
 • Het is een extra optie om mensen op je mailinglijst te krijgen.

Hoe koppel je Autorespond aan Facebook?

Stap 1

Ga naar de volgende website: apps.facebook.com/autorespondnl

Koppel_Autorespond_aan_Facebook

Stap 2

Klik op de knop “app toevoegen aan Pagina” rechtsonder.

App_toevoegen_aan_Pagina

Stap 3

Er verschijnt een pop-up waarin je kan aangeven op welke pagina de app ‘geïnstalleerd’ moet worden. Mocht je nog niet ingelogd zijn, dan log je eerst in op Facebook en geef je toestemming om de app te installeren.

Stap 3: Er verschijnt een pop-up

Stap 4

Kies de desbetreffende pagina door op het pijltje te klikken achter “Facebook Pages”.

Stap 4: Kies de desbetreffende pagina

 

Klik daarna op “Add Page Tab”. Je tab wordt nu toegevoegd aan de geselecteerde Facebook pagina. Zodra je dat gedaan hebt, zul je in je Facebook omgeving uitkomen. Ga naar de pagina toe waar je de “Page Tab” hebt toegevoegd.

Stap 5

Je Page Tab is nu als tabblad toegevoegd. Heb jij al meerdere tabbladen? Dan vindt je het tabblad terug onder de optie “Meer”.

Stap 5: Kijk onder het tabblad meer en klik op "aanmelden"

Stap 6

Zodra je op “Aanmelden” klikt, zal je eenmalig je inloggegevens van Autorespond moeten opgeven. Dit is nodig zodat het systeem je formulieren en je landingspagina’s vanuit Autorespond kan ophalen.

Vul_je_inloggegevens_in

Stap 7

Selecteer nu het formulier of de landingspagina die je wilt koppelen aan Facebook.

kies_een_formulier_of_landingspagina

Stap 8

Zodra je het juiste formulier of de juiste landingspagina gekozen hebt, klik je op “Installeer gekozen item”.

Stap 8: Klik op "Installeer gekozen item

Stap 9

Je bent nu klaar. Het gekozen formulier of landingspagina wordt nu getoond zodra iemand op de knop “Aanmelden” klikt in je tabbladenoverzicht in Facebook.

Stap 9: Je bent klaar!
Stap 9: Je bent klaar!

Mocht je later een ander formulier willen tonen, ga dan opnieuw naar het tabblad overzicht op de Facebookpagina. Je kunt dan direct een ander formulier kiezen en activeren.

TIP 1

Zorg dat de tab ‘Aanmelden’ in de menubalk direct zichtbaar is (en niet verborgen zit onder de tab “Meer”).

Klik op “tabbladen beheren”

Klik op "Tabbladen beheren"

En sleep de tab “Aanmelden” naar boven. Zodra de indeling qua tabbladen goed staat, klik je op “opslaan”.

Sleep de tab "Aanmelden" naar boven

TIP 2

Wijzig de naam “Aanmelden” naar een pakkende benaming bijvoorbeeld Gratis tips, Gratis video’s, Gratis Masterclass etc.

Je kunt de naam aanpassen door bovenaan in je Facebook pagina naar “instellingen” te gaan.

Ga bovenin de balk naar "instellingen"

Klik op “Apps”.

Klik_op_Apps

Klik op “Instellingen bewerken”

Klik op "Instellingen bewerken"

en wijzig de naam van het tabblad. Klik daarna natuurlijk op “Opslaan”.

Wijzig de naam van het tabblad

Je kunt hier overigens ook de afbeelding aanpassen die is weergegeven in de linkerkolom bij het blokje “Apps”. Let erop dat het formaat van deze afbeelding voldoet aan de formaateisen van 111 x 74px. Is je formaat namelijk afwijkend, dan zal Facebook dit niet accepteren. De afbeelding kun je bijvoorbeeld in Canva maken.

Zoals je hebt kunnen lezen is het ook mogelijk om een landingspagina, die je in Autorespond hebt gemaakt, te koppelen aan Facebook. Hoe je dit doet, leg ik je de volgende keer uit.

Heb jij Autorespond al gekoppeld aan Facebook? Waarom wel of waarom nog niet? Ik hoor het graag in een reactie onder dit blog.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

10 Reacties

 1. Ingrid

  Supertip Kim! Ga ik zeker toepassen voor mijn klanten. Mooi uitgelegd ook! Dank je wel voor het delen.

  • Kim Minten

   Dankjewel voor je reactie, Ingrid. Als je vragen hebt of het lukt niet, laat het mij dan weten. Dan help ik je graag verder.

 2. Jenny

  Beste Kim,

  Blij met je duidelijke uitleg alleen lukt het niet om de inloggegevens bij stap 6 in te voeren zodat de koppeling tot stand gebracht kan worden. Heeft iemand een idee hoe het misschien anders kan? Zou ik ook de link ergens kunnen plaatsen van mijn landingspagina?

  • Kim Minten

   Beste Jenny,

   Vervelend dat het niet lukt om je inloggegevens in te voeren bij stap 6. We hebben al even kort contact gehad via een FB-groep, alleen kan ik je helaas niet terug mailen vandaar dat ik je een appje gestuurd heb. Ik help je graag verder zodat we kunnen zien waar het niet lekker loopt.

   Je zou de link van de landingspagina ook in het blokje “info” op Facebook kunnen plaatsen, maar dan is het niet direct zichtbaar en moeten mensen ook echt op “info” klikken. Je kunt het ook nog in een Call to Action in je Cover foto van Facebook verwerken.

   Ik spreek je in ieder geval snel en dan hoop ik dat ik je kan helpen.

 3. Karen

  Bedankt voor de handige tip Kim! Heb het gelijk aangepast.

 4. Peter

  Kunt je autorespond ook koppelen aan meeerdere facebook pagina’s? Wij hebben meerdere doelgroepen en iedere een eigen facebook pagina en ook een iegen website. Maar als overeenkomst dat zij allemaal belastingadvies krijgen. Kun je in autorespond per lead de diverse sub behoeftes goed aangeven? Alvast bedankt voor de antwoorden. Gr. Peter

  • Kim Minten

   Beste Peter,

   Dankjewel voor je reactie.

   Je kunt Autorespond koppelen aan meerdere Facebookpagina’s, dat is geen probleem. Wel is het zo dat je per Facebook pagina maar een koppeling kunt maken met een lijst in Autorespond. Je kunt dus niet meerdere formulieren op 1 Facebookpagina zetten.
   Kun je de vraag of je in Autorespond per lead de subbehoeftes goed kunt aangeven iets verder specificeren? Want bedoel je daar precies mee?

   Groetjes Kim

 5. liesbeth

  Hoi Kim,

  Kan je deze koppeling ook gebruiken als je een advertentie wilt maken met een Lead Formulier (dus dat een klant zijn gegevens eigenlijk op Facebook achterlaat), want ik wil dan natuurlijk wel dat de gegevens direct doorgaan naar Autorespond en dat de klant zijn gratis weggever krijgt.

  Groetjes,
  Liesbeth

  • Kim Minten

   Hi Liesbeth,

   Dankjewel voor je reactie.
   Helaas weet ik het antwoord op je vraag niet. Ik zou deze vraag bij Autorespond zelf nog even neerleggen.

   Virtuele groet,

   Kim

Geef een reactie