9 februari 2016    

In mijn vorig artikel “WebinarGeek heb ik je verteld wat de voordelen van Webinargeek zijn en ik heb je laten zien hoe je een webinar kunt aanmaken. In dit artikel vertel ik je meer over de statistieken in WebinarGeek.

Dat je met de tool Webinargeek webinars kunt geven, dat weet je nu wel. Maar wist je ook dat:

  • Je een vooraf opgenomen webinar kunt inplannen? Het webinar wordt op een gezet tijdstip uitgezonden en jij hoeft alleen nog maar vragen via de chat te beantwoorden.
  • Een webinar on demand beschikbaar kunt stellen? Na een live uitzending kan je het webinar eenvoudig on demand beschikbaar stellen. Vragen van kijkers komen direct in jouw mailbox binnen. Zo bereik je zonder extra inspanning nog meer kijkers.
  • Je fantastische statistieken tot je beschikking hebt?
  • Je eenvoudig gegevens vanuit Webinargeek kunt exporteren?

Statistieken

Algemene statistieken

Als je in Webinargeek naar je statistieken gaat, zie je eerst een “overall” overzicht. Dit zijn algemene statistieken van al je webinars.

Algemeen overzicht webinars

Natuurlijk kun je meer statistieken zien per webinar. Daarvoor klik je achter het desbetreffende webinar op “bekijk rapport”. Je duikt dan dieper in de statistieken van dat webinar. Dat wil ik nu ook verder met je bekijken.

Statistieken per webinar

Even ter extra informatie; de statistieken die ik hieronder laat zien, is van een ander webinar dan dat je hierboven ziet.

Je kunt statistieken op 4 niveaus bekijken namelijk (algemene) rapportage, registratiepagina, webinar en interacties. Ik zal ze één voor één toelichten.

Bekijk de statistieken op 4 niveaus

Rapportage

Als je naar de statistieken kijkt bij “rapportage” dan krijg je in het beknopt een overzicht te zien van de statistieken van de overige 3 niveaus.

Overzicht bij rapportage

Registratiepagina

Op de registratiepagina krijg je meer details over jouw deelnemers. Waar komen ze vandaan? Hoe hebben ze zich aangemeld? Is het de eerste keer dat ze een webinar van je volgen of zijn ze terugkerend? Bij inschrijvingen krijg je een deelnemerslijst te zien van het webinar.

Statistieken van de registratiepagina

Webinar

Bij het onderdeel “webinar” krijg je 3 soorten statistieken te zien. Bij ‘rapportage’ vind je de iets algemenere statistieken. Bij ‘chat’ kun je zien hoeveel berichten er gestuurd zijn. Als je op een naam van een deelnemer klikt, krijg je te zien wat hij/zij gezegd heeft tijdens het webinar. Bij ‘kijkers’ krijg je een deelnemerslijst te zien en er zit een exportfunctie om gegevens te exporteren.

Rapportage van je webinar

Interacties

Bij interacties krijg je statistieken te zien, die te maken hebben met de interacties die je tijdens je webinar gehad hebt. Tijdens dit webinar had ik wel een interactie aangemaakt, maar niet gebruikt. Erg slim dus van mij. (NOT!)

De statistieken van je interacties

Doordat ik deze interactie niet gebruikt heb, heb ik natuurlijk ook geen reacties. Maak jij wel gebruik van interacties? Dan kun je klikken op “bekijk resultaten”. Je ziet dan of en wie je interactie heeft ingevuld.

Statistieken van ingevulde interacties

 

Ik hoop dat ik je op deze manier wat inzicht heb kunnen geven van de statistieken die Webinargeek je biedt. Als je nog vragen hebt over de statistieken van Webinargeek of over Webinargeek in het algemeen, dan hoor ik dat graag. Je kunt natuurlijk ook op de website van Webinargeek kijken. Zij hebben een fantastische support pagina. Bekijk hier meer video’s over WebinarGeek.

Ben jij overtuigd en wil je deze tool gaan gebruiken voor je eigen webinars? Maak dan een account aan op WebinarGeek!

Ik attendeer je er graag op dat het een affiliatelink betreft. Waarom? Ik heb zelf een lifetime licentie omdat ik enorm tevreden ben over deze tool. Ik ben o.a. overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid, het goed functioneren van de tool en van de snelle en adequate service van de heren in geval van nood.

NB:
WebinarGeek heeft een mega update gedaan bij hun statistieken. Ik verwijs je dus graag door naar hun blog zodat je helemaal up to date bent.
Blog: Onze webinar statistieken hebben een mega update gehad: meer meten, is meer weten!

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie