16 maart 2017    

Plezier in je financiële zaken met MoneyBird

In mijn vorige artikel “Welk inzicht Profit First mij gaf” heb je kunnen lezen dat ik sinds 1 januari 2017 volgens het Profit First principe werk. Daar zaten voor mij een aantal gevolgen aan vast. Ik ben overgestapt naar een andere bank en ik ben ook met een ander boekhoudprogramma gaan werken, namelijk MoneyBird.

En om eerlijk te zijn.. Ik word ontzettend blij van MoneyBird.

Natuurlijk is het in het begin even zoeken en kijken hoe alles exact werkt, maar met de uitgebreide kennisbank is dat geen enkel probleem. Mocht je persoonlijke hulp van MoneyBird nodig hebben, dan is de service ook meer dan prima. Via e-mail krijg je een snelle reactie!

Wat kun je allemaal met MoneyBird?

MoneyBird biedt ontzettend veel mogelijkheden. Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rij gezet:

Facturen maken en versturen
Iedere ondernemer moet facturen versturen. Je werkt immers niet voor niets. Maar wat moet er allemaal op een factuur staan? Hoe zit het met de factuurnummering? En bereken je de btw wel allemaal goed? MoneyBird helpt je hierbij. Zo staan alle verplichte gegevens al standaard voor je op een factuur.

Periodieke facturen
Het kan voorkomen dat jij periodiek facturen stuurt naar je klanten. Bijvoorbeeld voor een abonnement dat ze bij je afnemen. Of omdat ze een dienst en/of product in termijnen mogen betalen. Een periodieke factuur wordt in MoneyBird op de door jou opgegeven tijdstippen automatisch aangemaakt. Je kunt er zelfs voor kiezen om de factuur automatisch naar je klant te versturen, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar. Natuurlijk stel je ook zelf de frequentie in.

Automatische herinneringen
Heb jij er wel eens last van? Dat je klanten niet op tijd betalen? Hoeveel tijd ben jij dan kwijt met het versturen van herinneringen? In MoneyBird kun je dit, door middel van een workflow, automatiseren. MoneyBird stuurt automatisch een herinnering zodra de betalingstermijn is verlopen. Dit bespaart jou weer tijd!

Rapportages en overzichten
Wat ik heel fijn vind in MoneyBird zijn de eenvoudige rapportages en overzichten. Geen poespas er omheen, maar duidelijk de cijfers in beeld. Enkele voorbeelden van rapportages die MoneyBird biedt zijn: resultatenrekening, balans, kasstroomoverzicht en debiteurenoverzicht.

Offerte maken, versturen en online accepteren
Je maakt en verstuurt als ondernemer ook offertes. Dit kun je vanuit MoneyBird doen. Het is zelfs mogelijk dat jouw klant de offerte direct online accepteert. Zo houd je alle documentatie centraal op één plek! Hoe handig is dat?

MoneyBird biedt nog veel meer functies aan. Voor het complete overzicht, klik hier.

Wat ik persoonlijk ook fijn vind, is dat MoneyBird een app aanbiedt voor op je telefoon. Zo heb je altijd je administratie bij de hand.

Op YouTube vond ik een handige video met daarin 7 redenen om de MoneyBird app te gaan gebruiken:

 

Ben jij nog op een zoek naar een boekhoudpakket? Dan raad ik je zeker aan om MoneyBird eens te bekijken.

Er zijn ontzettend veel tools die je kunt inzetten voor je onderneming. Het kost je echter vaak veel tijd om uit te zoeken welke tools er zijn en hoe ze werken. Wil jij op één centrale plek allerlei Nederlandstalige videotutorials kunnen terugvinden over diverse tools? Kijk dan eens naar mijn database Tools for You. Een handige database die je ongetwijfeld veel tijd gaat besparen!

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

2 Reacties

 1. Gigi Loman-Dinsbach

  Wat een fijn artikel! Ik ben bezig om in mijn business e.e.a. anders op te zetten. En wil ook van bank veranderen. Ik was benieuwd naar jouw ervaring hierin en wat voor rompslomp er hierbij komt kijken.

  • Kim Minten

   Hi Gigi,

   Dankjewel voor je reactie.

   Ik ben begin dit jaar overgestapt naar KNAB en dat heb ik als goed ervaren. Ik heb gebruik gemaakt van hun overstapservice.
   Hier lees je er meer over: https://www.knab.nl/zakelijk-betalen/overstapservice

   Qua rompslomp vond ik het wel mee vallen. Dit komt omdat ik per 1 januari overgestapt ben. Ik heb destijds de de boekhouding e.d. in het oude systeem af kunnen ronden en in het nieuwe systeem (MoneyBird) kon ik alles direct goed opzetten en inregelen.

   Succes met je business!

   Virtuele groet, Kim

Geef een reactie