20 april 2017    

In mijn vorige blog heb ik meer verteld over online trainingen. Er zijn heel veel manieren en tools om een online training te maken. In dit blog bespreek ik de tool Wishlist Member met je.

Wat is Wishlist Member?

Met behulp van Wishlist Member zorg je ervoor dat je webpagina’s beveiligd zijn. Alleen de mensen die je online training gekocht hebben, hebben toegang tot de desbetreffende pagina’s.

Welke functionaliteiten biedt Wishlist Member?

Wishlist Member biedt een aantal mooie functionaliteiten. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 • Integratie met WordPress
  Het is heel eenvoudig om Wishlist Member in je WordPress website te integreren. Het enige dat je hoeft te doen is Wishlist Member te downloaden en het zip-bestand te uploaden in je WordPress omgeving. Zodra je dit gedaan hebt, activeer je de plugin. Daarna ‘helpt’ Wishlist Member je stap voor stap verder.
 • Onbeperkt aantal lidmaatschappen
  Het is mogelijk om diverse lidmaatschappen te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een basis- en een vip-variant van je training. Mocht je een online programma hebben dat meerdere malen per jaar start, dan kun je voor elk startmoment een nieuw lidmaatschap aanmaken.
 • Klantspecifieke errorpagina’s
  Het kan voorkomen dat een deelnemer geen toegang heeft tot een bepaalde training of les. Indien dit het geval is, dan krijgt de deelnemer een errorpagina te zien. Deze errorpagina’s kun je helemaal vormgeven in je eigen huisstijl.
 • De sequential upgrade
  De sequential upgrade is misschien een lastige naam voor een eenvoudig doel. Met de sequential upgrade kun je namelijk je content gedoseerd vrijgeven. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er elke week een les beschikbaar moet komen. Of dat als mensen je volledige programma gevolgd hebben, ze in een zogenaamde alumnilevel moeten komen. Een alumnilevel kun je vergelijken met een ‘bakje’ waarin alle oud-deelnemers van je programma zitten. Zij hebben alle lessen al ontvangen.

Klik hier voor een overzicht van alle functionaliteiten.

Combinaties met Wishlist Member

Het is goed om te weten dat Wishlist Member alleen voor de beveiliging van je pagina’s zorgt. Je kunt er dus niet je pagina’s in opmaken. Daar heb je een contentbuilder voor nodig.

Wishlist Member kun je onder andere gebruiken in combinatie met de volgende content builders:

Maar ook zonder contentbuilder en met alleen WordPress kun je Wishlist Member gebruiken. Alleen is je look & feel dan vaak net iets minder mooi door de beperkte mogelijkheden.

Bekijk hieronder een korte introductie video over Wishlist Member:

 

 

Heb jij vragen over Wishlist Member? Stel ze gerust onder dit blog.

Wil jij Wishlist Member gebruiken voor jouw online training, maar zie je er tegenop om alles zelf uit te zoeken? Wil jij op één centrale plek allerlei Nederlandstalige videotutorials kunnen terugvinden over Wishlist Member? Kijk dan eens naar mijn database Tools for You. Een handige database die je ongetwijfeld veel tijd gaat besparen!

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

4 Reacties

 1. Hans

  hoe kan ik een pagina uitsluiten van wishlist member zodat hij voor iedereen zichtbaar is zonder in te hoeven loggen? (ik word nu steeds doorverwezen naar de u bent geen lid registreer pagina)

  • Kim Minten

   Hi Hans,

   We hebben al kort mail contact hierover gehad en helaas kon ik je niet helpen.
   Heb je het inmiddels wel kunnen oplossen?

   Virtuele groet, Kim

 2. Melinda

  Hoi Kim,

  Ik heb onlangs dit memberprogramma gekocht en zit nu te kijken naar de andere programma’s die je noemt om je pagina’s nog mooier in beeld te krijgen. Welke raad jij meer aan, Profitbuilder of OptimizePress? Ik hoor het graag, alvast bedankt! Groetjes, Melinda

  • Kim Minten

   Hi Melinda,

   Dankjewel voor je reactie.

   Qua mogelijkheden zitten OptimizePress en Profitbuilder best wel op één lijn. Ik werk zelf liever met OptimizePress. Zelf vind ik dat dat wat gebruiksvriendelijker dan ProfitBuilder, maar dit is natuurlijk persoonsgebonden. Iedereen kan dat anders ervaren.

   Mocht je al een licentie van Divi hebben, dan zou je die builder ook kunnen gebruiken.

   Er zijn dus heel veel opties wat betreft “builders”.

   Ben je nog op zoek naar een “speciale” functionaliteit?

   Virtuele groet, Kim

Geef een reactie