1 juni 2017    

‘Stel alleen maar iets uit tot morgen als je zeker weet dat je gelukkig kunt sterven zonder het ooit gedaan te hebben.’ Pablo Picasso

Al meer dan een jaar ligt het boek van Erik Bertrand Larssen in mijn kast. Ik ben er ooit in begonnen, maar ik kreeg met de waan van de dag te maken en ik heb het boek daarna nooit meer uitgelezen. Ik heb het over het boek: Helweek

De waan van de dag 

En eigenlijk heb ik met het bovenstaande direct de kern van het boek te pakken. We laten ons vaak leiden door de waan van de dag. De dagen vliegen. De weken vliegen en de jaren vliegen. Als we geluk hebben, leven we een onvoorstelbare hoeveelheid weken. Maar kun jij een antwoord geven op onderstaande vragen:

  • Hoeveel weken kun jij je van je leven écht herinneren?
  • In welke weken heb je iets bereikt?
  • Welke brachten je dichter bij je doel, je droom?

En weet je het antwoord op de vragen? Of komt nu langzaam het besef dat ook jij je laat leiden door de waan van de dag?

Just do it 

Zoals sommigen van jullie weten, zit ik samen met Angelique van het Virtuele Regelhuis in een kantoor. En om ons kantoor wat op te fleuren, besloten we om boekenkasten neer te zetten. Natuurlijk inclusief boeken. En toen onze verzameling te voorschijn kwam, bleek dat we beide het boek Helweek hadden. Ik gaf aan dat ik deze week altijd nog een keer wilde doen. En wat begon als een idee wordt nu toch echt werkelijkheid. Maandag 5 juni starten we! We? Ja, we. Samen met Angelique ga ik deze uitdaging aan. Op 5 juni om 05.00 uur gaat mijn wekker en begint de Helweek die tot zondag 11 juni 22.00 uur duurt. Dan is de Helweek ten einde.

Het wordt een pittige week. Een week waarin ik vaak gepusht wordt om buiten mijn comfortzone te gaan. Een week waarin mijn discipline en doorzettingsvermogen getest worden.

The rules

Tijdens de Helweek gelden er een aantal regels. Gouden regels. De eerste letters van het ezelsbruggetje The Bertrand Way vormen het ezelsbruggetje.

Take action.
Have fun!
Establish habits of excellence.

Be an early riser and plan your day.
Eat healthy and train often.
Reach for great goals.
Take care of the people you care about.
Respect and live by your values.
Always try to be ‘living in the moment’.
Never give up.
Do what you love.

Work extremely hard.
Always trust yourself.
You must give back!

Bereid je goed voor

Er wordt ook een voorbereiding verwacht want zoals Erik Bertrand Larssen zelf zegt: ‘Goede voorbereidingen zijn een belangrijke sleutel tot succes.’

Als voorbereiding moet je je eigen leven in kaart brengen. Je moet definiëren op welke gebieden je in potentie de meeste vooruitgang kunt boeken, je zogenaamde verbeterpotentieel, en waarop je gaat inzetten. En je moet een concreet doel voor de Helweek omschrijven, evenals een strategie voor hoe je dat doel wilt bereiken.

En weet je, al zou je de Helweek niet in de praktijk uitvoeren, alleen het lezen van het boek zet je al aan het denken. Je merkt dat hoe verder je in het boek komt, je mindset al langzaam begint te veranderen.

Natuurlijk ga ik na de Helweek mijn ervaringen beschrijven in een blog. Maar wil je mij gedurende de week volgen, like dan mijn Facebookpagina.

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Bestel het dan op Managementboek of via Bol.com

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie