1 februari 2018    

In mijn blog “Met Huddle kom je absoluut verder” vertel ik je over een aantal opties die The Huddle bied.

Je hebt ‘m vast wel eens voorbij zien komen op social media: mijn database Tools for You.

Dit is een database met Nederlandstalige tutorials over diverse tools oftewel systemen. Je kunt hierbij denken aan video’s over onder andere:

 • Autorespond
 • Facebook & Facebook adverteren
 • Canva
 • Active Campaign
 • WebinarGeek
 • Wishlist

Driemaal is scheepsrecht

Het is een voordeel dat ik technisch ben en snel kan schakelen, maar voor mijzelf en mijn eigen bedrijf is het ook wel eens een nadeel. Als ik namelijk een systeem zie wat in mijn ogen beter werkt, meer mogelijkheden biedt of in welk opzicht dan ook voordeel biedt, dan ben ik al snel geneigd om af te stappen van het huidige systeem en alles om te gooien. Ik ben echt erg, ik weet het.

En zo ook met mijn database. Inmiddels is deze voor de derde keer omgezet en opnieuw gebouwd. Ik moet wel zeggen dat ik persoonlijk vind dat de kwaliteit er steeds op vooruit is gegaan.

Smartmember

Toen ik de database besloot te maken, ben ik begonnen met Smartmember. En dat werkte in het begin heel goed. Smartmember is gemakkelijk in te richten en is overzichtelijk.

Maar op den duur kreeg ik steeds vaker de opmerking dat het zo lang duurde voordat de video’s geladen waren. En inderdaad, na een aantal keer steekproefsgewijs te testen, viel het mij ook op. Dit is voor mij wel een belangrijk punt want de database bestaat voor 95% uit video’s. Een lange laadtijd is geen optimale situatie.

Een ander nadeel van Smartmember was de beperkte mate van automatiseren. Er zaten voor mij teveel handmatige handelingen in.

Poppyz en ProfitBuilder

Ik heb deelgenomen aan het MPOP-programma van Simone Levie en halverwege 2017 bedacht ik mij dan ook dat ik de database ook in Poppyz kon maken en dit kon koppelen aan  MoneyBird (mijn administratieprogramma) en ProfitBuilder (mijn contentbuilder). Poppyz is een membership plugin exclusief voor MPOP-deelnemers.

Ik heb dus alles omgezet naar een nieuwe omgeving. En ja, het werkt allemaal goed. Iedereen krijgt netjes zijn inloggegevens en ik heb er eigenlijk geen omkijken meer naar. Je kunt direct bij alle video’s.

En toch begon het te kriebelen…

The Huddle

Een aantal van mijn ondernemers werkt ondertussen met The Huddle. En ook ik zag daar mooie mogelijkheden voor mijn database en mijn toekomstige plannen.

Ik besloot een webinar te volgen van Tonny Loorbach. Daarna wist ik het al bijna zeker. Ik wilde met The Huddle werken en dat betekende weer een omzetting van mijn database.

Na mailcontact gehad te hebben met het team van The Huddle besloot ik om op 1 december een abonnement af te sluiten. En ik ben nog steeds blij met mijn keuze.

Eén van de redenen dat ik weer overgestapt ben, is dat ik een beetje Facebook moe ben. Nu bouw ik een mooie community op via The Huddle.

Enkele voordelen voor mij om The Huddle te gebruiken:

 • Alles op 1 plek
  Ik kan hier mijn database inzetten en in plaats van een aparte Facebook-groep kan ik er direct een besloten groep aan koppelen. Ook kan ik eenvoudig een FAQ-sectie toevoegen en is er een helpdeskmogelijkheid zodat men één op één vragen kan stellen aan mij en mijn team. Zonder dat we hoeven te mailen.
 • Eenvoudig op te zetten en in te richten
  The Huddle is eenvoudig op te zetten en in te richten. Kom je er even niet uit, dan is er een hele community tot je beschikking die je verder kan helpen. Ook is de customer service van The Huddle erg goed.
 • Gamification
  In The Huddle zitten leuke opties om challenges in te voeren, om mensen te belonen met punten en om leaderboards te maken. Je maakt hierdoor je community nog interactiever.
 • Goed vindbaar in Google

Dit punt hoeft niet per se van toepassing te zijn. Als jij een besloten community maakt, dan is deze niet vindbaar via Google. Maar kies je voor een open community, dan word je steeds beter vindbaar. Tevens is het ideaal om te scoren op zogenaamde longtail zoekopdrachten.

Ready, steady, go!

In december en januari heb ik samen met mijn team hard gewerkt om alles over te zetten naar The Huddle. En inmiddels is het zover! We zijn helemaal over. Alle bestaande content is overgezet. En vanaf nu gaan we ook weer volop door met het maken van nieuwe video’s.

Wil je meer weten over de database? Klik hier.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie