29 maart 2018    

Er zijn diverse systemen die je kunt gebruiken voor het maken van je online training. Ik ben sinds dit jaar overgestapt naar Huddle en ben hier ontzettend blij mee! Je hebt eindeloos veel mogelijkheden en het is een makkelijk systeem om in te richten. In een eerder artikel “De voordelen van The Huddle” lees je meer over de voordelen van dit systeem en waarom ik de overstap gemaakt heb.

Wat is Huddle?

Huddle is een alles-in-één communitysoftware. En dat klinkt misschien heel ingewikkeld maar eigenlijk houdt het in dat je er je e-learning omgeving in kunt maken, een communityplatform kunt opzetten (al dan niet openbaar of privé) en er een soort social-mediaplatform van kunt maken.

Welke opties biedt Huddle?

Huddle heeft de volgende opties:

 • Communitybuilding
 • Social-mediafuncties
 • Eigen beheer – Je kunt Huddle installeren op je eigen domeinnaam en customizen naar je huisstijl.
 • Je kunt werken met challenges, leaderboards en punten om de interactie in je community te verhogen.
 • Forum
 • Je kunt werken met een ticketcenter, FAQ en live chat waardoor je klanten je niet meer hoeven te mailen en er een einde komt aan je volle mailbox.
 • E-learning omgeving
 • Betaalpagina’s

Drie van de bovenstaande opties licht ik iets uitgebreider toe.

Communitybuilding/communityforum:

Om aan communitybuilding te doen, kun je een forum opzetten. Je kunt zelf bepalen of je dit forum besloten/privé wilt houden of dat je het openbaar zet. Kies je voor een besloten forum, dan moeten mensen eerst inloggen. Kies je voor een openbaar forum, dan kan iedereen lid worden van je community én is je forum ook leesbaar voor Google. Huddle is voor SEO geoptimaliseerd om goed vindbaar te zijn in Google en tevens ideaal om te scoren op zogenaamde longtail zoekopdrachten. Omdat jouw doelgroep op jouw forum in haar eigen woorden vragen stelt, speel je perfect in op vergelijkbare vragen in Google.
In het forum heb je de beschikking over categorieën oftewel boards, subcategorieën en een zoekfunctie. Je kunt alles dus heel overzichtelijk regelen. 

Social-mediafuncties

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft wel een Facebookaccount, een LinkedInprofiel of een Twitteraccount. Het gebruik van social media is een steeds groter onderdeel geworden van onze dagelijkse gewoonte.

In Huddle kun je je eigen social-mediaplatform hosten. Je geeft hiermee jouw community een overzichtelijke en veilige omgeving om met gelijkgestemden in contact te komen.

Je kunt de interactie verhogen in Huddle door met (karma)punten te werken. Leden krijgen een variabele hoeveelheid punten voor het starten van topics, het plaatsen van reacties, het geven van goede antwoorden op vragen van anderen en natuurlijk voor likes op hun eigen berichten.

Je kunt zelfs een challenge starten. Ga samen met je leden een uitdaging aan en verdeel prijzen onder de winnaars!

E-learning omgeving

Het is heel eenvoudig om in Huddle je eigen online training neer te zetten. Voeg eenvoudig trainingen en onderliggende modules toe waarin je met de easy editor met enkele muisklikken tekst, video, audio, afbeeldingen en pdf-bijlagen plaatst. Je gebruikers kunnen eenvoudig door de verschillende modules navigeren en hebben altijd inzage in hun voortgang. Zodra een module bekeken is, staat er een vinkje in het overzicht.

De trainingen kunnen betaald zijn, maar je kunt ook gratis content in Huddle zetten. Je kunt aangeven wat voor wie beschikbaar moet zijn. Dus stel dat je een gratis weggever en een betaalde training hebt, dan kun je ze er allebei in zetten. Degene die toegang heeft tot je gratis weggever, ziet deze staan en kan er op klikken om de weggever te bekijken. Hij ziet ook je betaalde programma staan dat lichtgrijs wordt weergegeven, maar heeft geen toegang tot dit programma. Het is wel mogelijk om het betaalde programma direct aan te schaffen.

Kosten

De kosten van Huddle starten op dit moment bij 70 euro per maand.
Wil je hierbij ook nog de Huddle Pay module zodat je onder andere betaalpagina’s kunt maken? Dan betaal je 35 euro extra per maand.

De actuele prijzen vind je hier: https://www.thehuddle.nl/tarieven/

Huddle is zeker niet de goedkoopste speler op de markt als het gaat om het maken en plaatsen van je online training. Huddle biedt echter zoveel extra opties dat de aanschaf ervan het overwegen waard is. Voor mij was het dat in ieder geval wel. Mijn database ‘Tools for You’ staat inmiddels in Huddle en ook heb ik een community opgericht via Huddle.

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

2 Reacties

 1. Nicole Pol

  Hoi Kim,

  Dank je wel voor je heldere artikel. Heb jij ook een vergelijking kunnen maken met bijv. een gratis plug-in die bijv. WordPress aanbiedt?

  Hartelijke groet,
  Nicole Pol

  • Kim Minten

   Hi Nicole,

   Dankjewel voor je reactie.

   Nee, ik heb geen vergelijking gemaakt met gratis plugins die WordPress aanbied.
   Systemen waar ik regelmatig online academies mee gemaakt heb zijn: OptimizePress, Thrive, ProfitBuilder, Divi, Wishlist en Poppyz.
   Dit zijn allemaal betaalde plugins. Op basis hiervan heb ik mijn ervaring met Huddle beschreven.

   Natuurlijk zijn er ontzettend veel mogelijkheden in het ‘land’ van de online trainingen en ik zal ze vast niet allemaal kennen 😉
   Belangrijk is om te kijken wat jouw wensen zijn en dan daarbij een systeem te zoeken wat aansluit.

   Virtuele groet,

   Kim Minten

Geef een reactie