arrow_drop_up arrow_drop_down

Beginnen met Profit First: 3 misstanden ontkracht

Profit First: het is hét makkelijkste systeem om direct winst te maken. Ook heb je, omdat je werkt met potjes, altijd genoeg geld om al jouw facturen te betalen. Jezelf alleen salaris overmaken als er iets overblijft? Dat is verleden tijd. Je zou denken dat alle ondernemers deze methode zouden toepassen om hun onderneming financieel gezond te maken. Helaas is dat niet het geval en lopen zij nog steeds winst mis. Hoe dat komt? Door deze drie misstanden over Profit First.

1. Je betaalt leveranciers niet (of veel te laat)

Ik vind het ontzettend belangrijk om mijn inkoopfacturen op tijd te betalen. Andere ondernemers werken immers ook hard. Toch denken veel mensen nog steeds dat ondernemers die met Profit First werken hun rekeningen te laat betalen. Dat is echt niet waar, als jij je een beetje verdiept in de methode, merk je juist dat Profit First je helpt om alle kosten te kunnen betalen.

De verwarring ontstaat vaak omdat je bij de Profit First methode eerst je winst opzij zet, daarna je salaris, een gedeelte voor de belastingdienst en van wat er overblijft betaal je de kosten. Houd je te weinig geld over? Dan moet je actie gaan ondernemen door je omzet te verhogen, kosten te schrappen of in ieder geval besparen op bepaalde posten. Inkoopfacturen niet betalen is een echte no go, ook als je met Profit First werkt.

2. Profit First vervangt je boekhouding

Was dit maar zo! Helaas heb je nog steeds een boekhouding nodig, ook als je met Profit First werkt. Je moet namelijk nog steeds belastingaangifte doen. De meerwaarde van Profit First is dat het je tijd en geld scheelt. Je hoeft geen ingewikkelde berekeningen meer te maken om te sturen op je cijfers, maar kunt in één oogopslag zien hoe jij er financieel voor staat. Daardoor weet je gelijk hoeveel jij kunt uitgeven aan trainingen, tools of een team. Het resultaat? Je maakt betere keuzes en hebt geen zorgen meer over geld.

3. Ik heb schulden, dus ik kan geen winst maken

Winst maken terwijl je schulden hebt: het klinkt misschien gek. Zeker omdat het misschien lijkt alsof jouw situatie uitzichtloos is. Je wilt het liefste zo snel mogelijk je schulden afbetalen. Daardoor kies je voor een kortetermijnoplossing in plaats van dat je een methode toe gaat passen die ervoor zorgt dat jouw onderneming financieel gezond wordt én blijft. Ook als je schulden hebt, kun je werken met Profit First en winst gaan maken. Daardoor ontwikkel je direct de juiste gewoonten die nodig zijn om voor eens en altijd af te rekenen met de rode cijfers. Door de gerichte aanpak van Profit First ben je sneller van je schulden af en kun je gaan voor een rooskleurige toekomst. Als dat geen mooi vooruitzicht is, weet ik het ook niet meer.

Gun jij jezelf ook een financieel gezonde onderneming? Wil jij nooit meer zorgen over geld en winst maken vanaf dag één? Of twijfel je nog of je wil beginnen met Profit First en wil je eerst meer weten? Download dan mijn gratis e-book ‘Implementeer Profit First in 8 stappen’ en begin direct met het creëren van meer financiële rust en overzicht.

Lees ook: Starten met Profit First: 3 vooroordelen (en waarom ze niet kloppen)

Reactie plaatsen

Cookies...