23 augustus 2018    

Hoe bouw je aan een langdurige samenwerking met je virtueel manager?

Inmiddels heb ik 5 blogs geschreven die je meer informatie geven over een virtueel manager. Heb je deze blogs gemist? Je kunt ze hieronder terug lezen:

Wat is een virtueel manager?
Wat zijn de voordelen van het inhuren van een virtueel manager?
Wanneer huur je een virtueel manager in?
Hoe geef je duidelijk aan wat jouw wensen zijn?
Hoe haak je een virtueel manager aan?

In de tekst hieronder vertel ik je meer over hoe je bouwt aan een langdurige samenwerking met je virtueel manager. Voor het gemak kort ik deze term af met respectievelijk VM.

Ondanks dat de VM zaken makkelijker maakt voor je, is het belangrijk om te beseffen dat je zelf de baas van je onderneming blijft. Je moet zelf ook effectief bijdragen aan het succes en de groei van je onderneming.

Bouw aan een langdurige samenwerking

Het is belangrijk om de tijd van de VM te respecteren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door het aantal telefoontjes en e-mails met elkaar tot een minimum te beperken. Plan één vast moment in de week in om belangrijke zaken te bespreken.

Zorg ervoor dat je vooruit plant. De VM ondersteunt je hierbij ook. Maar het blijft belangrijk om vooruit te kijken naar het volgende project. Dit is beter dan dat je tot het allerlaatste moment wacht en de VM en het team daarna moet vragen om alles te laten vallen om de desbetreffende deadline te halen.

Respecteer de vrije dagen van de VM en van het team. Zelf wil je immers ook niet gestoord worden tijdens je vakantie. Vergeet niet dat de VM werkzaamheden van jou uit handen neemt, je wilt geen extra last worden.

Houd altijd voor ogen dat jij de baas van je onderneming bent. De VM is de manager binnen jouw onderneming. Zolang de gestelde doelen gehaald worden, is er ook geen reden om in te grijpen. Laat de VM haar werk doen en kijk zelf van een afstand toe.
Omdat er meetbare doelen gesteld zijn, kun je ingrijpen wanneer het écht nodig is. Tot die tijd vertrouw je op de VM!

Het opbouwen van vertrouwen, het tonen van respect en de VM de vrijheid geven om het werk op haar manier te doen, zijn de basis voor een langdurige samenwerking.

Een aantal andere manieren om je waardering te tonen zijn:

  • Zeg af en toe eens dankjewel. Of stuur een persoonlijk kaartje met je blijk van waardering. Een klein gebaar wordt altijd enorm gewaardeerd!
  • Laat het horen aan je collega’s als je tevreden bent over je VM. Mond-tot-mondreclame werkt altijd erg goed en je maakt de VM blij met eventueel nieuwe klanten.
  • Schrijf een testimonial voor op haar website en social-mediapagina.

Ook dit kan bijdragen aan een langdurige samenwerking.

Heb je al mijn artikelen over een virtueel manager gelezen? Dan ben je aardig op de hoogte van alle ins en outs. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar kim@kimminten.nl

 

Download mijn e-book over alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie