10 mei 2018    

Is het jou ook opgevallen? Nu vraag je je misschien af waar ik het over heb. Als je mij (een beetje) volgt via social media dan weet je dat ik maandelijks 2 artikelen op mijn website plaats. En natuurlijk verspreid via social media. In de maand april is er geen nieuw artikel van mij verschenen. Je vraagt je wellicht af waarom niet. Dit had alles te maken met planning en focus!

Mijn eigen planning

Ik ben 1 mei weer gestart na mijn zwangerschapsverlof met het hervatten van mijn werkzaamheden. Een doel dat ik mijzelf gesteld had, was dat ik op 1 mei direct mijn eigen website wilde lanceren. Deze heb ik overigens niet zelf gebouwd. Dat heb ik laten doen door Carlotte Mos van Ocher. Desalniettemin komt er nog heel wat bij kijken. In de tweede week van april stond de website klaar op de test-server. Ik moest onder andere:

  • Afbeeldingen van artikelen vervangen
  • SEO beter instellen
  • Aantal nieuwe pagina’s maken
  • Gratis weggever(s) erop zetten
  • Testen

Nog best wel een hele hoop dus. Gezien mijn planning was het gewoon niet haalbaar om tussendoor nog 2 nieuwe blogs voor de maand april te schrijven. Dat zou mijn planning in de war gooien. Ik besloot om mijn focus voor de maand april op de nieuwe website te leggen. En daarmee komen we direct bij het tweede punt: focus.

Focus op je doel(en)

Hoe is het met jouw focus gesteld? Ga je voor het doel dat je voor ogen hebt of laat je je snel afleiden en verlies je volledig je focus?

Ik zie het in de praktijk namelijk zoveel gebeuren. Ondernemers die een plan met een deadline voor ogen hebben. Daar in het begin vol voor gaan maar na een paar dagen en/of weken toch afgeleid raken door randzaken en hierdoor volledig hun focus verliezen. Het resultaat? Dat is wisselend. De ene ondernemer haalt zijn doel maar met enige vertraging. De andere ondernemer haalt zijn doel niet en begint aan iets nieuws. Overigens met de kans dat hij ook dit doel niet haalt door het gebrek aan focus.

Aan het begin van mijn verlof heb ik direct voor mijzelf ten doel gesteld om de nieuwe website op 1 mei live te hebben. Voor mij was dat een stok achter de deur, maar zo wist ook het team van Carlotte direct wat er van hen verwacht werd en welke deadline zij hadden. Een win-win situatie!

Hoe zit het bij jou?

Hoe zit het eigenlijk bij jou? Vind jij het gemakkelijk om je te houden aan de planning? En kun je goed je focus houden? Of merk je dat je snel wordt afgeleid?

Als je het fijn vindt om een stok achter de deur te hebben dan kun je natuurlijk kijken of je een buddy kunt vinden die je hierbij kan helpen. Waarom ik een buddy aanraad, lees je in mijn artikel: Een buddy helpt je naar een hoger level

Je kunt ook overwegen om met een virtueel assistent te werken of met een virtueel manager, afhankelijk van de fase waarin je bedrijf verkeert. Het verschil tussen een virtueel assistent en een virtueel manager lees je in mijn artikel: Virtueel assistent vs virtueel manager

Onthoud goed:

You get what you focus on so focus on what you want.

Download mijn e-book over alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie