13 september 2018    

Mijn ondernemersreis – het laatste stukje maakt de puzzel compleet!

Eind 2014 besloot ik te starten als virtueel assistent. Na de opleiding van Petra Fehring gevolgd te hebben – Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf – wist ik zeker dat ik er klaar voor was. Binnen no time was ik dan ook al daadwerkelijk aan het werk bij diverse ondernemers. Mijn werkzaamheden waren heel divers. Ik gaf trainingen, plande social-mediaberichten, zette nieuwsbrieven en blogs klaar en beheerde de mailbox van klanten.

Focus op bepaalde werkzaamheden

Na een tijdje merkte ik dat ik bepaalde werkzaamheden erg leuk vond maar dat andere werkzaamheden minder goed bij mij paste. In dezelfde tijd volgde ik ook het Virtueel Succes programma van Petra Fehring waarin ik direct met een klant aan de slag ging en het geleerde in de praktijk kon brengen. Vooral de online marketing sprak mij heel erg aan.

Als ik terugkijk op deze periode heb ik ontzettend veel geleerd. Na verloop van tijd kon ik een ondernemer zowel op strategisch als uitvoerend niveau van dienst zijn. Dit lijkt ideaal omdat ik natuurlijk snel kon schakelen en zaken kon oppakken. Maar in de praktijk miste ik bij mijzelf toch een bepaalde focus.

Meer focus op de strategie

Daarom besloot ik om in 2017 nog een training bij Petra Fehring te volgen: Strategisch Succes. In deze training leerde ik nog meer over de strategie van een onderneming en kon ik het geleerde weer direct in de praktijk brengen bij mijn klanten. Super waardevol dus!

Na mijn zwangerschapsverlof (mei 2018) besloot ik om afscheid te nemen van de meeste klanten waarvoor ik uitvoerende werkzaamheden verrichtte. Ik wilde mij volledig focussen op mijn nieuwe rol als Virtueel Manager.

Wil je weten wat een Virtueel Manager is? Lees dan mijn blog: Wat is een virtueel manager?

Profit First it is!

Ik wist en voelde dat er nog een belangrijk stukje van de puzzel ontbrak. De financiën. Omdat ik zelf enorme fan ben van de Profit First methode en daar zelf ook mee werk, besloot ik om de training bij Femke Hogema tot Profit First Professional te volgen. Wat een goede keuze was dat!

In mijn volgend artikel vertel ik je meer over Profit First.

Wat voor mij belangrijk is binnen een onderneming, is dat het totaalplaatje klopt.
Van financiën en de basis van een onderneming tot aan de groei van het team. En dat is waar ik je nu van a tot z volledig bij kan ondersteunen. Gaaf toch om dit 4 jaar na de start van mijn onderneming te kunnen zeggen.

Hoe kijk jij terug op je ondernemersreis?

 

 

Omdat ik super tevreden ben over de trainingen die Petra Fehring geeft, maak ik in dit artikel gebruik van affiliate links.

Download mijn e-book over alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie