De tool Screencast-O-Matic voor het maken van video’s voor jouw online programma!

De tool Screencast-O-Matic voor het maken van video’s voor jouw online programma!

Screencast-O-Matic, wat houdt deze handige tool in en wat zijn de voordelen voor jouw online programma? Met de foto en video creatie tool van Screencast-O-Matic kun je eenvoudig schermfoto’s en –video’s maken. Hoe Screencast-O-Matic werkt en welke voordelen het jou als ondernemer kan opleveren vertel ik je in deze blog.

Wat zijn de voordelen van Screencast-O-Matic?

Screencast-O-Matic heeft diverse voordelen te bieden:

 • De tool werkt als een browserextensie zodat iedereen het kan gebruiken, ongeacht op wat voor een computer (bijvoorbeeld Windows of Mac). Daarnaast is Screencast-O-Matic ook te downloaden waardoor de tool ook zonder internetverbinding te gebruiken is.
 • De tool is erg eenvoudig in gebruik en er zijn op internet diverse Nederlandstalige handleidingen te vinden.
 • Er kan zowel beeld als audio opgenomen worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in een video uitleggen hoe je een account aanmaakt bij een online programma, hoe het online programma werkt of bijvoorbeeld, wanneer een programma wat ingewikkelder in elkaar zit, een online presentatie van commentaar (audio) voorzien.
 • De schermopnames zijn via een code te embedden (insluiten om de video op een andere pagina te kunnen plaatsen) en online te delen.
 • Het maken van een schermopname is een eenmalige investering waar later vaker gebruik van kan worden gemaakt. Hierdoor kunnen gebruikers de video’s later nog eens terugkijken indien gewenst.
 • Een basisaccount is gratis maar voor extra opties zoals meer opnametijd, opnemen zonder watermerk, publiceren, monteren en zoomfuncties is een upgrade van het account vereist.

Hoe werkt Screencast-O-Matic?

Volg onderstaand stappenplan om te beginnen met Screencast-O-Matic.

Stap 1

Ga naar https://screencast-o-matic.com/home, klik rechts bovenin op Sign Up en volg de vervolgstappen om een account aan te maken.

Stap 2

Zodra je een account hebt aangemaakt en ingelogd bent, krijg je het onderstaande scherm te zien. Vanaf dit punt ben je nog maar twee stappen verwijderd van het maken van jouw eerste schermfoto of schermopname. Rechts boven in beeld zie je namelijk zowel een icoontje van een fotocamera als een videocamera. Door hierop te klikken wordt het programma: WebLaunchRecorder gedownload waardoor je gemakkelijk direct een schermfoto of schermopname kunt maken.

De tool Screencast-O-matic screenshot 1

Stap 3

Bij het maken van een schermfoto klik je op de fotocamera waarna er twee meldingen in beeld verschijnen Recorder Launched! Onder in beeld en Ready to take a screenshot? Rechts boven in beeld. Klik op Ready, selecteer wat jij wilt vastleggen en klaar!

De tool Screencast-O-matic screenshot 2

Stap 4

Bij het maken van een schermfoto krijg je het onderstaande scherm te zien. Zoals je linksboven in beeld kunt zien, kun je gemakkelijk selecteren waarvan jij een schermfoto wilt maken. Wanneer jij je in dit scherm bevindt en op enter klikt, zal er een schermfoto gemaakt worden van het volledige scherm. Maak je toch liever een schermopname? Kijk dan naar de onderstaande stappen.

De tool Screencast-O-matic screenshot 3

Stap 5

Wanneer je een schermopname wilt maken, klik je op de videocamera en kom je in het onderstaande scherm terecht. Zoals je kunt zien, kun je ook hier het frame selecteren dat jij wilt vastleggen. Hierbij heb je de keuze om alleen je scherm op te nemen, alleen je webcam of beiden. Uiteraard kun je hier ook selecteren of je ook audio wilt opnemen of niet.

Omdat dit een proefversie is kunnen hier schermopnames van maximaal 15 minuten opgenomen worden. Wil je een langere opnametijd en meer opties zoals opnemen zonder watermerk, publiceren, monteren en zoomfuncties? Dan is een upgrade van het account vereist.

De tool Screencast-O-matic screenshot 4

Stap 6

Klaar met het opnemen van je video’s? Met de tool Screencast-O-Matic kun je óók je video’s editen. Denk aan pauzes wegknippen, een overlay toevoegen, het volume harder of zachter zetten en nog veel meer!

Waarom ik Screencast-O-Matic aanraad

Ik kan je werken met de tool Screencast-O-Matic echt aanraden, omdat je met deze tool eenvoudig en snel kunt werken en prachtige video’s voor jouw online programma kunt opmaken. Zonder hier al te veel geld aan kwijt te zijn. Scheelt jou weer aan kosten voor het aanschaffen van een camera en microfoon! Als je de tool via deze link koopt, dan krijg je 20% korting >>

 

Welk systeem is het meest geschikt voor jouw online academie?

Download mijn gratis e-book en ontdek welke systemen (plug-ins en tools) er allemaal zijn, wat de voor- en nadelen zijn per systeem, welke mogelijkheden ieder systeem heeft en wat de verschillen in kosten zijn.

Aanbevolen artikelen

 • Alle
 • Online Programma's
 • Overig
 • Systemen
 • Team
Alle
 • Alle
 • Online Programma's
 • Overig
 • Systemen
 • Team
Zo belangrijk zijn de updates en beveiliging van je WordPress website en online academie! - Kim Minten
Zo belangrijk zijn de updates en beveiliging van je WordPress website!

Heb jij er als online ondernemer weleens bij stil gestaan hoe belangrijk je website eigenlijk is voor jouw onderneming? En wat er gebeurt als je website eruit ligt? Kan jouw onderneming dan door draaien? En wist je dat websites gemiddeld 40 keer per dag worden …

Vergroot je productiviteit met Teamwork! - Kim Minten
Vergroot je productiviteit met Teamwork!

Heb jij als ondernemer ook vaak meerdere projecten tegelijk lopen? En zie jij, net als veel andere ondernemers, vaak door de bomen het bos niet meer? Dan is de kans groot dat jij nog geen gebruik maakt van een projectplanningssysteem. Inzicht in lopende projecten, grip …

5 verdienmodellen voor een passief inkomen
5 verdienmodellen voor meer passief inkomen!

Een inkomen zonder dat je er op dat moment ook daadwerkelijk iets voor hoeft te doen of ‘slapend rijk worden’. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Het kan weldegelijk en jij kan het ook. Wil jij meer …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download nu gratis!

Welk systeem is het meest geschikt voor het bouwen van jouw online programma?