arrow_drop_up arrow_drop_down

Zo implementeer je Profit First in 7 simpele stappen

Yes! Jij hebt ervoor gekozen om te jouw onderneming voor eens en altijd financieel gezond te maken. Door met Profit First te gaan werken, krijg jij veel beter inzicht in jouw financiële situatie en wordt het een eitje om weloverwogen keuzes te maken. Voor je aan de slag kunt, moet je Profit First implementeren bij jouw onderneming. Hoe je dat doet? Door deze zeven simpele stappen te volgen.

Open je vijf basisrekeningen

Klaar om de eerste stap te zetten? Begin dan nu met het openen van je vijf basisrekeningen. Zoals je weet werkt Profit First volgens het potjesprincipe en heb je voor ieder potje een aparte rekening. Je kunt zelf ook nog extra potjes (en dus rekeningen) toevoegen, maar voor nu houden we het even bij de basis. Het beginsel bestaat uit:

1. Ontvangstenrekening;
2. Winstrekening;
3. Salarisrekening;
4. Belastingrekening;
5. Kostenrekening.

Deze rekeningen open je allemaal bij dezelfde bank. Let op: dit moeten lopende rekeningen zijn, geen spaarrekeningen.

Open je no-temptationrekeningen

Een van de kernprincipes van Profit First is dat je iedere verleiding uitbant. Daarom open je nog twee rekeningen, maar dit keer bij een andere bank:

 • De no-temptation winstrekening
 • De no-temptation belastingrekening

Door dit te doen, wordt het lastig om geld van deze zogenaamde no-temptation rekeningen af te snoepen. Ieder kwartaal maak je een deel van je basis winstrekening en je basisbe-
lastingrekening over naar je no-temptation rekeningen.

Doe het instant assessment

Als je wilt gaan werken met Profit First, moet je de feiten onder ogen zien. Middels een instant assessment ontdek jij hoe financieel gezond jouw bedrijf is. Daar heb je het volgende voor nodig:

 • Winst en verliesrekening van het afgelopen jaar;
 • Overzicht belastingaangifte van alle eigenaren van het bedrijf;
 • Balans;
 • Voorlopige aanslagen inkomstenbelasting.

Het kan even confronterend zijn om inzicht te krijgen in jouw situatie. Bedenk je dat dit jou gaat helpen om een onderneming te creëren die echt financieel gezond is en dat je meer winst gaat maken dan ooit.

Wil je precies weten hoe je het instant assessment uitvoert? Als je mijn e-book over de implementatie van Profit First downloadt, krijg je toegang tot een handige uitlegvideo. Je kunt het e-book hier GRATIS aanvragen.

Maak een winstgevend plan

Voordat jij jouw ideale percentages gaat uitrekenen, is het verstandig om een winstgevend plan te maken. Hierin vertaal jij al jouw dromen, plannen en ideeën naar cijfers. Je geeft hier antwoord op de volgende vragen:

 • Hoeveel omzet denk ik het komende jaar te draaien?
 • Welke kosten heb ik komend jaar sowieso?
 • Verwacht ik komend jaar dat deze kosten toenemen, bijvoorbeeld omdat er een een assistent aanhaakt of omdat ik een bepaalde opleiding wil volgen?

Deze cijfers zet je allemaal op een rijtje in een Excel document. Zo kun je direct zien hoeveel omzet en hoeveel kosten je volgend jaar naar verwachting hebt.

Bereken je Target Allocation Percentages

Bij Profit First werk je met CAP’s en TAP’s. Je CAP’s geven de huidige percentages aan voor jouw onderneming, je TAP’s zijn je doelpercentages. Voor de posten winst, salaris, belasting en kosten ga jij jouw ideale percentages berekenen. Dit kun je makkelijk zelf doen. Benieuwd hoe? In mijn gratis e-book leg ik je per berekening uit hoe je dit doet.

Stel je CAP’s bij richting je TAP’s

Je gaat bijna nooit in één keer van je CAP’s naar je TAP’s, maar je werkt hier in kleine stapjes naartoe. Dit doe je door een plan te maken. Schrijf per kwartaal op welke percentages je die periode gaat hanteren, net zo lang tot je werkt met je TAP’s. Dit kan bijvoorbeeld zes maanden duren, maar ook een jaar of langer. Zorg er echt voor dat de stappen niet te groot zijn, want dan lijkt het alsof Profit First niet werkt.

Maak een gewoonte van Profit First

Profit First is een fantastische methode om te zorgen voor financiële rust en overzicht, altijd winst te maken en nooit meer zorgen te hebben over geld. Maar dit gaat alleen op als jij ook trouw volgens dit systeem blijft werken. Volg de routinestappen dus altijd op en je zult merken wat een verschil dit maakt voor jou en jouw onderneming.

Unieke kans: bespaar tijd én geld

Ik vind het geweldig om te merken dat jij enthousiast bent over Profit First. Daarom doe ik jou graag een exclusief aanbod om de implementatie van Profit First makkelijker te maken dan ooit. Deze deal bestaat uit:

– Toegang tot de online training Profit First.

Je ontdekt hoe jij een financieel gezonde onderneming creëert in slechts 8 eenvoudige stappen;

– Drie exclusieve webinars over Profit First:

 • webinar 1: 11 oktober om 10.00 uur: dit is Profit First.
  Je krijgt uitleg over de methode die jouw leven gaat veranderen. Ook krijg jij inzicht in hoe jouw onderneming er nu voor staat. Als jij dit weet, kun je enorme stappen gaan zetten om jouw winst te vergroten.
 • webinar 2: 13 november om 10.00 uur: zo maak je een winstgevend plan dat echt werkt.
  Je komt er tijdens deze webinar achter hoe jij jouw financiële droomsituatie werkelijkheid kunt maken.
 • webinar 3: 11 december om 10.00 uur: dit zijn jouw streefpercentages en zo ga je verder.
  Alles wat je nodig hebt om flink winst te gaan maken.

– Een replay van de webinars.

Handig als je er niet bij kunt zijn!

– De mogelijkheid om al jouw brandende te stellen aan mij.

Als gecertificeerde Profit First professional kan ik jou optimaal helpen.

Dat is nog niet alles. Dit pakket kost normaal gesproken €197,- maar speciaal voor jou als bloglezer, doe ik er nog een schepje bovenop. Alleen in de maand september kun jij profiteren van een enorme korting van maar liefst €100,-. Dat betekent dat jij voor een investering van €97,- excl. BTW ervoor kan zorgen dat jouw geldzorgen verleden tijd zijn. Wacht niet langer en meld je snel aan, want voor je het weet is deze bijzondere kans aan je voorbij gegaan!

 

Reactie plaatsen

Cookies...