arrow_drop_up arrow_drop_down

Starten met Profit First: 3 vooroordelen (en waarom ze niet kloppen)

Dit zijn de grootste misstanden over Profit First #1

Er zijn inmiddels duizenden ondernemers die hun onderneming financieel gezond hebben gemaakt dankzij Profit First. Zij ervaren hoe fijn het is om te werken met een simpel systeem dat aansluit op de geldgewoontes die je al hebt. Toch zijn er ook nog veel mensen die nog niet gestart zijn met Profit First. Twijfel jij nog of je deze methode wilt implementeren? Ik vertel je vandaag drie misstanden over Profit First en de reden waarom deze aannames niet kloppen

1. Denken dat het te vroeg is om te starten met Profit First

Een van de meest genoemde redenen om niet te beginnen met Profit First, is omdat mensen denken dat het te vroeg is. Vooral starters denken dat zij beter nog even kunnen wachten. Het is echter juist goed om meteen al te starten met Profit First. Zo leer je jezelf geen slechte financiële gewoontes aan en krijg je direct goed inzicht in jouw situatie. Hoe fijn is het om te weten hoeveel klanten jij nodig hebt om de minimale omzet te behalen? Ook voorkom je dat je in de problemen komt omdat je te veel geld uitgeeft. In deze valkuil trapte ik namelijk wel: in het begin investeerde ik te veel in mezelf. Natuurlijk is het goed om dat te doen, maar niet als je daardoor andere rekeningen niet meer kunt betalen.

Ook ondernemers die al langer bezig zijn, zeggen wel eens dat ze het te vroeg vinden om te starten met Profit First. Zonde, want vaak hoor ik dat zij miljoenen euro’s omzetten, maar dat er onderaan de streep niets overblijft. Met Profit First voorkom je dit: je bent zeker van je winst en salaris, maar ook dat je alle kosten kunt betalen. Daardoor heb je rust in je hoofd en we weten allemaal dat dat onbetaalbaar is.

2. Verwachten dat je veel inzicht in cijfers nodig hebt

Ik snap dat je het spannend vindt om te starten met Profit First. Misschien denk je wel dat je heel veel inzicht in je financiële situatie nodig hebt. Dat is niet waar. Ik help iedere dag ondernemers die weinig tot geen inzicht hebben in hun cijfers. Samen gaan we al je inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten en kijken waar je nu staat. Vervolgens hebben we het over jouw gewenste financiële situatie en maken we een plan om bij jouw ‘eindpunt’ te komen. De resultaten zijn echt verbluffend. Wees dan ook niet bang om de eerste stap te zetten, veel ondernemers zijn ook begonnen vanuit een soortgelijke situatie.

3. Het te ingewikkeld maken

Zodra Profit First geïmplementeerd is, ga jij alle voordelen van dit fijne en simpele systeem ervaren. Je hoeft namelijk alleen nog maar naar je bankrekeningen te kijken om te weten hoe je er financieel voorstaat.

Voor het echter zo ver is, moeten er een paar berekeningen gemaakt worden. De fout die veel ondernemers hierbij maken, is dat ze er te moeilijk over denken. Je berekening hoeft echt niet tot op de cent nauwkeurig te zijn en je mag bedragen afronden. Zo’n klein verschil maakt voor de eindconclusie namelijk echt niet uit.

Wil je meer weten over Profit First of direct aan de slag gaan met het systeem dat jouw leven als ondernemer veel makkelijker gaat maken? Download dan mijn gratis e-book ‘Implementeer Profit First in 8 stappen’ en begin direct met het maken van winst. Waar wacht je nog op?

Reactie plaatsen

Cookies...