24 augustus 2017    

Vier tips om je werkzaamheden na de vakantie rustig weer op te pakken

Je vakantie zit erop. Misschien heb je twee weken vakantie gehad, misschien drie of zelfs nog wel langer. Zelf heb ik meestal ongeveer vier weken zomervakantie. 

Herken jij het ook dat je na je vakantie opstartproblemen hebt? Ongeacht of je nu één week er even tussenuit bent geweest of zelfs vier weken.

Ik loop daar elke keer tegenaan. Maar als de eerste werkweek weer door midden is, ben ik vaak alweer helemaal gewend.

Wat kun je doen zodat je na je vakantie rustig kunt opstarten? 

1. Werk voor je vakantie vooruit

Zelf werk ik voor mijn vakantie altijd vooruit. Dan hoef ik niet direct in de eerste week na mijn vakantie zaken te doen die met regelmaat terugkomen. Denk hierbij aan het schrijven van blogs, het schrijven van nieuwsbrieven en het plannen en bijhouden van social media. Dit geeft al enorm veel rust. Ook dit jaar heb ik weer volop vooruit gewerkt zodat ik dit na mijn vakantie niet direct hoef op te pakken.

2. Plan niet teveel (live) afspraken 

Ik probeer in de eerste week na mijn vakantie de live afspraken eigenlijk nog te vermijden. Met een persoonlijke afspraak gaat immers meer tijd gepaard dan een afspraak via Skype. Als het echt niet anders kan, beperk ik mij tot twee live afspraken in de eerste week na mijn vakantie. 

Ik plan wel altijd een afspraak via Skype met mijn klanten in de eerste week na mijn vakantie. Op die manier ben ik direct na mijn vakantie op de hoogte van de stand van zaken en kunnen we waar nodig meteen doorpakken.

3. Werk je mail al op een eerder moment bij

Of het ideaal is, weet ik niet maar ik werk mijn mailbox vaak al bij voordat de eerste werkdag zich weer aandient. Dan hoef ik op maandag niet met een overvolle mailbox te starten. Al die mailtjes doorspitten is voor mij niet bepaald het leukste klusje.

Wil je in je vakantie echt niets doen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op maandag rustig je mailbox bij te werken en langzaam weer op te starten. En dan begin je op dinsdag pas weer met je eerste afspraken en werkzaamheden.

4. Plan niet te veel deadlines

In de eerste week na mijn vakantie heb ik het liefst geen deadlines. Niet voor mijn eigen bedrijf, maar ook niet voor mijn klanten. Je weet namelijk nooit hoe zo’n eerste week verloopt.

Soms ontkom je er niet aan. Zorg er dan voor dat je een goede planning hanteert zodat je je deadline ook daadwerkelijk haalt.

 Zo zorg ik ervoor dat ik na mijn vakantie weer rustig kan opstarten. Hoe doe jij dat?

Download mijn e-book voor alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie