21 juni 2018    

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een virtueel manager?

In het vorige blog heb ik je uitgelegd wat een virtueel manager is. Heb je dit blog gemist? Je kunt deze hier lezen: Wat is een virtueel manager?
In de tekst hieronder vertel ik je meer over de voordelen van het inhuren virtueel manager. Voor het gemak kort ik deze term af met respectievelijk VM.

Er zijn een aantal voordelen die redelijk vanzelfsprekend zijn. Voor een VM hoef je geen extra werkplek te regelen. De VM werkt namelijk vanuit huis. Natuurlijk is het prettig om af en toe een live afspraak te plannen om bijvoorbeeld te sparren. Maar de reguliere werkzaamheden pakt de VM allemaal vanaf haar eigen werkplek op.

Ook heb je geen extra kosten voor computers en andere apparatuur. De VM zorgt zelf voor een computer. Dit is vaak het belangrijkste hulpmiddel.

Naast de bovengenoemde bekende voordelen zijn er nog een aantal voordelen waar je misschien niet aan hebt gedacht.

Als je een VM inhuurt dan krijg je:

Een vertrouwde en strategische (sparring)partner

De VM denkt op een hoog niveau met je mee en neemt vooral de gehele operationele kant uit handen. Ze begrijpt je visie en verder streeft ze ernaar om jouw onderneming succesvol te maken. Ze behandelt jouw onderneming alsof het haar eigen onderneming is.

Om een succesvolle onderneming te runnen, moet je ook dagelijks beslissingen nemen en knopen doorhakken. In je eentje kan dit vrij lastig zijn. Een VM helpt je hierbij. Samen sparren jullie en kijken jullie welke beslissing het beste is voor jouw onderneming.

Meer tijd om AAN je onderneming te werken

Een week heeft maar 7 dagen en een dag 24 uur. Binnen jouw onderneming zijn er zoveel werkzaamheden die moeten worden gedaan. Maar moet je alles wel zelf doen?

Een VM neemt een groot deel van de dagelijkse werkzaamheden van je over. Dit wil niet zeggen dat zij alles zelf doet. Maar de werkzaamheden worden uitgezet binnen het team. De VM delegeert en monitort alles.

Doordat je een groot gedeelte van de dagelijkse werkzaamheden niet meer zelf hoeft te doen, kun je je focussen op de werkzaamheden die alleen jij kunt doen. Én, niet minder belangrijk, de werkzaamheden die je ook leuk vindt om te doen!

Afgeronde projecten

Hoe vaak heb je al meegemaakt dat je diverse ideeën in je hoofd hebt maar dat ze daar ook blijven zitten? Je hebt namelijk geen tijd om ze uit te voeren.
Of, dat je vol enthousiasme aan een project begint, je focust verliest en het project daardoor niet afrondt. Dit is zo zonde, want het kost je sowieso tijd en vaak ook geld.

Een afgerond project kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld kosten bespaart en/of nieuwe klanten aantrekt.

Een VM spendeert veel tijd aan het maken van planningen, het aansturen van het team en het monitoren van jouw onderneming. De focus van een VM ligt op het soepel laten verlopen van de dagelijkse werkzaamheden binnen jouw onderneming en op het beantwoorden van ieders vragen. Ook zorgt een VM ervoor dat (onverwachte) problemen tijdig opgelost worden en dat deadlines behaald worden zodat alle ondernemingsdoelen behaald worden en er een naadloze overgang plaatsvindt van het ene naar het andere project.

Dit alles zorgt ervoor dat jij gefocust blijft en de onderneming blijft groeien.

Je weet nu wat een virtueel manager is en wat de voordelen zijn van het inhuren van een virtueel manager.

In mijn volgend blog vertel ik je meer over wanneer je een virtueel manager inhuurt. Houd mijn website en Facebookpagina in de gaten.

Download mijn e-book over alle ins & outs over een virtueel manager

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Kim Minten om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Geef een reactie