arrow_drop_up arrow_drop_down

Een Profit First Professional inschakelen, waarom zou je dat doen?

Op mijn vorige blogs over de misstanden van Profit First, kreeg ik ontzettend veel leuke reacties. Echter bleek dat er nog één brandende vraag onbeantwoord bleef: waarom zou je een Profit First Professional in de hand nemen? Je kunt toch ook het boek lezen en zelf gaan experimenteren met percentages? Dit klinkt logisch, maar voor veel ondernemers werkt dit niet. Ik vertel je graag waarom.

Het klopt dat je na het lezen van het boek Profit First aan de slag kunt met deze fijne methode. Helaas gebeurt dat vaker niet dan wel. Financiële administratie is voor de meeste ondernemers geen kerntaak en dus beland het boek al snel in de kast en gaan ze op dezelfde voet verder. Dat wil zeggen: er wordt nog steeds geen of te weinig winst gemaakt, er is geen financieel overzicht en de stress blijft.

Van de ondernemers die wel stappen gaan zetten, haakt alsnog een gedeelte af. Dit omdat ze het zichzelf vaak te moeilijk maken als de percentages berekend moeten worden. Ook willen ze te grote stappen zetten om van hun huidige situatie naar hun gewenste situatie te gaan. Dan moeten er drastische veranderingen doorgevoerd en daardoor lijkt het alsof de methode niet werkt. Als je dit doet, levert Profit First je eigenlijk alleen maar stress en slapeloze nachten op.

Waarom een Profit First professional inschakelen?

Profit First is een geweldig systeem dat jou gaat helpen om meer winst te maken. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over geld, weet precies wat je uit kunt geven en ontdekt waar je op kunt besparen. Tenminste, als je het systeem op de juiste manier implementeert. Waarom zou je hier een Profit First Professional voor inschakelen? Om drie belangrijke redenen:

1. Het bespaart je tijd en zorgen

Een Profit First Professional helpt je stap voor stap bij de implementatie van de methode. Samen kijken we naar waar je nu staat, waar je naar toe wilt met je onderneming en welke percentages daarbij horen. Vervolgens stellen we een winstplan op en maak ik een financiële analyse voor je. Daardoor ben je er zeker van dat de percentages kloppen, dat de stappen die je zet niet te groot zijn en voorkom je risico’s. Dit scheelt je een hoop twijfels en piekermomenten. Daarnaast bespaart het uitbesteden van de financiële analyse je tijd. Jij hoeft je hier immers niet mee bezig te houden en kunt je storten op het reilen en zeilen van je onderneming.

2. Je profiteert van kennis over andere zaken

Naast het helpen bij de implementatie en het sturen op cijfers, heeft een Profit First Professional nog veel meer kennis in huis. Sommige experts nemen bijvoorbeeld je complete boekhouding uit handen, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Dit doe ik zelf niet, maar ik kijk wél naar de systemen en processen van jouw onderneming. Vaak valt hier namelijk enorm veel winst te behalen in tijd en vaak zelfs geld. Ik neem de efficiëntie onder de loep en kijk of jouw team (indien van toepassing) op de meest optimale manier samenwerkt. Wat dit te maken heeft met Profit First? Als jij kunt besparen op kosten, kun jij jouw winst maximaliseren. Zo behaal jij weer sneller jouw doelen.

3. Je krijgt er een strategische sparringpartner bij

Fijn he, even jouw idee voorleggen aan iemand die echt verstand heeft van zaken. Als jij een Profit First Professional gaat inschakelen, heb je deze persoon altijd tot je beschikking. Samen bekijken we of jouw idee en/of plan haalbaar is en hoeveel geld dit jou gaat opleveren. Zo kun je betere besluiten nemen en bepalen of je dit plan of idee daadwerkelijk wilt uitvoeren.

Heb jij nog andere vragen over het inschakelen van een Profit First Professional of wil je direct aan de slag? Vraag dan een GRATIS winst-adviesgesprek aan. In 45 minuten ontdek jij wat ik voor jouw onderneming kan doen. Ben jij klaar om jouw winst te maximaliseren? Mail mij dan snel voor een afspraak op kim@kimminten.nl. Let op: ik heb een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.

Reactie plaatsen

Cookies...